Δευτέρα - Τετάρτη - Πέμπτη - 14:30 - 19:00

Κρυοσυντήρηση Εμβρύων

Η τεχνική της υαλοποίησης των εμβρύων έφερε επανάσταση στην κρυοσυντήρηση εμβρύων καθώς αύξησε κατά πολύ το ποσοστό των ζώντων και καλών ποιοτικά εμβρύων μετά την απόψυξη.

Το ποσοστό επιβίωσης εκτιμάται στο 95% των φρέσκων εμβρύων ενώ η πιθανότητα εμφύτευσης των εμβρύων αυτών θεωρείται εφάμιλλη των φρέσκων.

Με τη τεχνική της αργής κατάψυξης που μέχρι πρόσφατα αποτελούσε τη μόνη επιλογή στην απόφαση για φύλαξη εμβρύων, περίπου το 50% των κρυοσυντηρημένων εμβρύων είτε δεν επιβίωναν της απόψυξης, είτε εμφάνιζαν χαμηλότερο ποσοστό εμφύτευσης.

Η τεχνική της υαλοποίησης των εμβρύων έφερε επανάσταση στη κρυοσυντήρηση καθώς αύξησε κατά πολύ το ποσοστό των ζώντων και καλών ποιοτικά εμβρύων μετά την απόψυξη. Το ποσοστό επιβίωσης εκτιμάται στο 95% των φρέσκων εμβρύων ενώ η πιθανότητα εμφύτευσης των εμβρύων αυτών θεωρείται εφάμιλλη των φρέσκων. Ενώ με τη παλαιότερη μέθοδο της αργής κατάψυξης η θερμοκρασία των εμβρύων μειωνόταν σταδιακά μέχρι τους -196° βαθμούς, κατά την υαλοποίηση το έμβρυο φτάνει στη τελική θερμοκρασία σχεδόν ακαριαία. Η υπερταχεία κατάψυξη εμβρύων αποτρέπει τη δημιουργία κρυστάλλων πάγου εντός των κυττάρων, που είναι ο κύριος λόγος που ένα μεγάλο ποσοστό των κρυοσυντηρούμενων εμβρύων δεν επιβίωναν. Με τη νέα τεχνική της υαλοποίησης, το ποσοστό επιβίωσης φτάνει το 95%, είτε εφαρμόζεται σε ωάρια είτε σε έμβρυα.

Η αξιόπιστη διατήρηση εμβρύων σε οποιοδήποτε στάδιο ανάπτυξης ανοίγει νέες δυνατότητες στον τομέα της ανθρώπινης αναπαραγωγής. Μέσω της υαλοποίησης, η διαδικασία ωοθηκικής διέγερσης και γονιμοποίησης μπορεί να αποσυνδεθεί από αυτήν της εμφύτευσης. Μπορούμε με απλά λόγια να σταματήσουμε το χρόνο για τα έμβρυα στο στάδιο που επιθυμούμε, και να τα αποψύξουμε όταν οι συνθήκες για την εμφύτευση είναι ιδανικές.

Xρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την χρήση των cookies. Περισσότερα...